• aferresmarco

RENÚNCIA I DESOBEDIÈNCIA

Surto a la Plaça, és hivern i fa fred. Veig la gent refugiada a les terrasses dels bars al costat d'estufes que escupen gas a flamarades i em pregunto si algú, abans de seure, s'ha plantejat si val la pena dissipar tota aquesta energia a canvi del seu confort.

El primer pensament que em ve al cap es dirigeix cap a la necessitat de prohibir aquests aparells per raons òbvies d'eficiència energètica. Em passo la vida imaginant espais energèticament eficients, amb capacitat de producció i estalvi de recursos i energia fins a assolir un balanç nul d'emissions i quan surto al carrer només veig energia dissipada en mobilitats inútils i immobilitats malbaratadores.

Però immediatament després, en un context en què tant es parla de la defensa de les llibertats individuals, el valor de la democràcia, el dret a decidir i fins i tot la desobediència, crec que hauria de ser la consciència de cadascú relacionada amb el món on ens trobem, amb totes les evidències i la informació científica que disposem el que hauria de posar fi i trobar alternatives intel·ligents que ens permetin superar aquestes situacions: CAL RENUNCIAR.

Podem, però no volem. Aquest hauria de ser el lema en molts aspectes del nostre comportament occidental que ens hauria de transportar cap a un nou sistema de referències per a l'exercici de les llibertats individuals fortament condicionades per una consciència ètica en l’ús dels recursos que disposem.


Josep Ferrés Marcó

arquitecte

0 views0 comments

Recent Posts

See All