top of page
  • aferresmarco

CONJUNT CERÀMIC

DESCRIPCIÓ EXPLICATIVA DEL MATERIAL PROPOSAT, DISSENY I COMPLIMENT DE LES CONDICIONS DE LA CONVOCATÒRIA


A la Bisbal hi ha un drac que viu enfilat a la gran Magnòlia. Les escates que cobreixen la seva cua i espatlla són games de colors verdosos i la seva panxa és marró tirant a vermell, com les fulles de la magnòlia. És ben normal que sigui així perquè els animals solen agafar els mateixos colors del que els envolta i per això costa molt de veure’l.

El drac protegeix la magnòlia. Quan la última nevada va fulminar les branques de tots els arbres de la Torre Maria, a la Magnòlia no li va passar res. L’alè del drac va fondre la neu.


El drac s’entreté mirant la gent que passa per les voltes i ja de petit es va acostumar al soroll dels cotxes i del tren que passava pel davant. El tren ja fa anys que va desaparèixer, però en canvi, es va instal·lar una cabina de telèfons de color blau molt bonic a prop de la magnòlia. El Drac s’en va enamorar immediatament perquè tot el que és de color blau li agrada.


Però a la gent els agrada molt parlar i fan cua per utilitzar la cabina i com que no es poden quedar drets i quiets com la magnòlia, mentre esperen seuen pel terra.


Fa poc, un energumen vestit de negre amb una calça curta que li feia ensenyar el rec del cul es va passar una hora i mitja parlant estintolat a la cabina i posant monedes fins que la pobreta es va ennuegar i es va desmaiar. L’altre la va començar a picar i donar coces perquè escupis. Tot va ser molt desagradable.

Tot això està acabant amb la paciència del drac. No pot suportar la gent mal educada que maltracta la seva amiga estimada, que li enganxa xiclets, que li guixa les parets i els vidres amb ganivets. Té por que la facin malbé o la suprimeixin perquè sembla que ara tothom parla amb mòbil. Per tot això ha decidit protegir-la i està fins i tot disposat a baixar de l’arbre quan calgui i menjar-se la gent mal educada... però també vol ajudar a la gent que espera i que la respecta, per això posarà la seva cua a disposició de tothom per que hi puguin seure mentre que amb els seus ulls d’amor il·luminarà la magnòlia.


La Bisbal, 10 de Setembre de 2014


Caterina Albert i Paradís.


12 views0 comments

Comments


bottom of page